Eid Al-Fiter 2023: A Joyous Celebration and Record-Breaking Turnout for Albanian Muslims IN TORONTO

April 27, 2023

(English below)
Në një atmosferë të mahnitshme në “Capital Banquet Center” u fal namazi i Fitër-Bajramit dhe u festua kjo festë e mrekullueshme. Që në orët e para te mëngjesit besimtarët iu drejtuan shtëpisë së All-llahut, me gëzim dhe me shpresë te All-llahu xh.sh se u janë pranuar ibadetet e kryera gjatë muajit të Ramazanit. Të udhëhequr nga imami ynë Adnan Berbatovci me një ligjëratë informative islame, ishte një fillim i mrekullueshëm i Bajramit.

Jemi krenarë të njoftojmë se komuniteti ynë mysliman shqiptar po forcohet më shumë se kurrë, me numrin rekord të frekuentimit të namazit të Bajramit në mbi 1500.

Po ecim mirë dhe në dashtë Zoti do të vazhdojmë të bëjmë më mirë si komunitet.

Sa më i madh të jetë komuniteti ynë,aq më të fuqishëm jemi ne si individ. Pas nje muaji agjërim, lutje, dhe adhurime “E lusim Zotin e Lartësuar që të jemi më të mirë, më të dobishëm dhe më kontribues”. Le të përpiqemi të bëjmë sa më shumë vepra të mira. Ky muaj na ka bashkuar në bamirësi dhe solidaritet, në paqe e dashuri me njëri-tjetrin. Zoti na ndihmoftë!

(Shqip më Lart)

What an amazing turnout to this year’s Eid Al-Fiter prayer at the Capital Banquet Center. Led by our Imam Adnan Berbatovci with an informative Islamic lecture, it was a wonderful start to Eid.

We are proud to announce our Albanian Muslim community is growing stronger than ever, with the record attendance for an Eid prayer at over 1,500.

We are doing well, and God willing, we will continue to do better as a community. The bigger our community grows, the better we all are individually. May God help us.

Related Articles

ME FAT FITËR BAJRAMI

ME FAT FITËR BAJRAMI

Allahu ju shpërbleft me të gjitha të mirat e kësaj bote dhe botës tjetër. Zoti jua pranoft agjerimin, lutjet dhe veprat e mira!

Eid Prayer | Falja Bajramit

Eid Prayer | Falja Bajramit

The Eid prayers will be held at Capitol Banquet Center Address: 6435 Dixie Rd, Mississauga, on April 21st, 2023 the Ceremony starts at 6:00 am with morning prayers, then there will be a lecture by Imam Adnan Berbatovci, and Eid prayers will take place at 6:45 am. The...